Dygtig Kommunikationsmedarbejder med flair for politisk forståelse til Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune

Nordjylland, Godthåbsgade, 8, 9400 Aalborg DK
I Skoleforvaltningen har vi noget at have det i. Vi er stolte af vores skoler og øvrige afdelinger, vi er stolte af vores personale, og vi er stolte af de næsten 20.000 børn, som hver dag møder op i vores skolevæsen for at blive klogere. Det er dem, det hele handler om – børnene. For frugten af vores fælles arbejde skal være elever, der trives og bliver så dygtige, som de overhovedet kan.

Men hvordan passer du ind i den opgave som kommunikationsmedarbejder? Jo, din rolle bliver blandt andet at omsætte den politiske dagsorden fra Skoleudvalget til levende fortællinger om folkeskolen på alt fra SoMe til nyhedsbreve og kommunikationsplaner. For politik er andet end sagsbeskrivelse, møder og beslutninger. Politik er vores tilgang til opgaverne, og måden vi forvalter og fortæller om beslutninger og vejen derhen. For dig betyder det, at du skal oversætte det tunge, og til tider svære, til vedkommende historier om vores folkeskole. For når du er med til at fortælle de gode og svære historier og nuancere ud i verden, hvilken størrelse folkeskolen i Aalborg er, så er du med til at skabe tillid og ranke rygge i organisationen – gennem hele kæden fra øverste leder til børnene i skolerne.

Om os
Du bliver en del af afdelingen Politik & Kvalitet, som løser opgaver inden for HR, arbejdsmiljø, udvikling, sagsbehandling, analyse, ledelsesbetjening, jura og kommunikation. Overskriften for afdelingen er rådgivning og support. Vi er tilgængelige, når kollegaer ringer og beder om hjælp fra alle hjørner af forvaltningen, og vi gør en dyd ud af at være proaktive, grundige og ordentlige. Vi smiler meget og gør hver især vores for at bidrage til en god stemning.

Vi er cirka 180 ledere og 3800 medarbejdere i hele forvaltningen, og alle er en vigtig brik, for i Skoleforvaltningen er vi i konstant forandring. Nogle gange går udviklingen stærkt, og derfor lægger vi os i selen for at følge med – og en gang imellem også at være foran. Andre gange slipper vi pedalen og lærer af vores erfaringer.

Du bliver en del af kommunikationsteamet på tre medarbejdere, som er forankret i afdelingen Politik & Kvalitet. Her har I ansvaret for Skoleforvaltningens kommunikation både internt og eksternt. Du vil blive en del af et ambitiøst hold, som holder styr på alt lige fra aktivitetskalendere til samarbejde i og uden for huset, den daglige pressehåndtering samt forskellige kommunikationsindsatser i større organisatoriske og strategiske sammenhænge. Her spiller taleskrivning, formidling og at holde øje med, hvad der rører sig på skoleområdet en central rolle – den rolle bliver din.

Vi har en uformel omgangstone, lægger stor vægt på gensidig sparring på tværs af faggrupper og afdelinger, og vi stiller høje krav til kvaliteten af vores arbejde. Vi har ikke altid travlt, men der er altid gang i den, og af og til skal opgaverne løses med korte deadlines - uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Om jobbet
Som nævnt, kommer du blandt andet til at have fokus på Skoleudvalgets arbejde, formidling og taleskrivning. Men der vil også være en god portion klassisk kommunikationsarbejde, som at skrive og gennemlæse tekster, stille det pænt op, lave kommunikationsplaner og få budskaberne ud over rampen. Det bliver din rolle sammen med direktøren, sekretariatschefen og dine kollegaer at skabe sikkerhed i vores politikerbetjening af specielt Skoleudvalget og følge op på politiske udmeldinger og bidrage til behandlinger og implementering heraf i vores forvaltning. Det kræver, at du sætter en ære i at være opdateret på de skolepolitiske vinde og beslutninger – både lokalt og nationalt.

Du kommer til at indgå i samarbejder på tværs i organisationen og løse opgaver på egen hånd, herunder også projekter og planlægning, afholdelse og evaluering af disse. Det er derfor vigtigt, du er udadvendt, proaktiv, selvkørende og opsøgende.

Eksempler på jobopgaver:
  • Skrive, sende og udvikle nyhedsbreve om politiske beslutninger og processer
  • Skrive taler, oplæg, lave slides og talepapirer til ledelse og rådmand
  • Lave skriftlig opfølgning på udvalgsmøder og kommunikation herom
  • Planlægge og koordinere kommunikation omkring Skoleudvalgets arbejde og beslutninger
  • Skrive pressemeddelelser
  • Udvikle og producere indhold til Skoleforvaltningens sociale medier
  • Bidrage til udvikling af Skoleforvaltningens kommunikation, eksempelvis podcasten "Noget at have det i."
Om dig
Du er ikke bange for at spørge om råd eller række ud og bede om noget – heller ikke selvom det er fra en leder eller politiker. Men du er heller ikke bleg for at byde ind, hvis du ved noget, som kan bruges. Du kan lide at udvikle koncepter og ideer og teste dem af, men du er også god til at sætte ting i system og holde øje med og orden i aftaler, sager og planlægning.

Du arbejder systematisk og struktureret og er en dygtig kommunikatør, som betjener en skarp pen – og det gør bestemt ikke noget, hvis du har flair for at arbejde med grafik og visuelle udtryk. Du er en glad person, som udviser et stort engagement, og det falder dig naturligt at være et skridt foran, tage initiativ, koordinere og løfte et stort ansvar.

Du har en relevant, længerevarende uddannelse og erfaring med at arbejde med kommunikation i en politisk styret organisation. Du deler vores opfattelse af, at man ofte kommer længst med samarbejde, og du har stor ansvarsfølelse for dine opgaver. Du er positiv i din tilgang til arbejdet og god til at skabe relationer. Det er vigtigt, for du kommer til at møde og arbejde sammen med mange forskellige mennesker.

Faktuelle oplysninger
Der er tale om en fuldtidsstilling med start senest 1. oktober 2019.  

Du vil få arbejdsplads på Godthåbsgade 8 i Nørresundby sammen med ca. 200 kollegaer fra forskellige afdelinger. Du træder ind i en spændende tid, hvor en omorganisering netop er afsluttet og nye afdelinger og snitflader skal sikre bedre opgaveløsning og samarbejde på tværs af hele vores forvaltning, og de forvaltninger, vi samarbejder med i kommunen.

Løn- og ansættelsesforhold i henhold til din gældende overenskomst.

Ansøgningsfrist mandag d. 12. august 2019.

Ansættelsessamtaler vil foregå af en første og anden runde og forventes gennemført onsdag d. 21. august og tirsdag d. 27. august 2019.

Har du spørgsmål til jobbet, kan du i uge 28+32 kontakte din kommende kollega, kommunikationskonsulent Cornelius Corneliussen på tlf. 93520011 / cornelius@aalborg.dk eller din nye leder, Chef for Politik & Kvalitet, Pernille Fruergård Simonsen i uge 32 på tlf. 9352 0015 / pfs-skole@aalborg.dk.

Vil du vide mere om Skoleforvaltningen, kan du finde os på:
Facebook (@aalborgkommunesskoler)
LinkedIn (Skoleforvaltningen Aalborg Kommune)
Kommunens hjemmeside https://www.aalborg.dk/skole-og-uddannelse

Du kan også læse folderen Velkommen til Skoleforvaltningen (som godt nok er ved at blive opdateret, men stadig kan gøre dig klogere): https://www.aalborg.dk/media/8364313/moed-skoleforvaltningen-final.pdf

Endelig kan du også tage et lyt til vores podcast Noget at have det i, som du finder, hvor du finder dine podcasts.

Vi glæder os til at høre fra dig!
 
Forud for endelig ansættelse indhentes der straffe- og børneattest.

Send ansøgning
Du sender din ansøgning ved at trykke på knappen "Send ansøgning" og udfylde den formular, som kommer frem. Det er også muligt at vedhæfte bilag som f.eks. ansøgning og CV i begrænset omfang.

Aalborg Kommune opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=487fb851)Ansøg nu

Job info

Firma

Skoleforvaltningen

Arbejdssted

Nordjylland, Godthåbsgade, 8, 9400 Aalborg DK

Jobannoncen oprettet

04. juli 2019

Jobannoncen udløber

08. august 2019