Klima- og miljøøkonomisk medarbejder

Københavnsområdet, Amerika Plads 15, 2100 København DK
Vil du gøre en forskel for klimaet bl.a. i forhold til klimaftryk på jernbaneprojekter?

Banedanmark er optaget af at udvikle klimavenlig transport til gavn for borgene. Derfor arbejder vi hele tiden med nye innovative måder at anlægge og drive infrastrukturen på. I den forbindelse er det vores ambition at styrke vores viden og kompetencer indenfor klimaområdet for at vi kan bidrage til et mål om reduceret CO2-udledning i Danmark.

I den forbindelse søger vi en medarbejder med stor interesse indenfor klimaområdet og grøn transport. Du er optaget af at bidrage til policy udvikling og har meget gerne viden om emissioner, der udledes fra transportsektoren og/eller teknologiudvikling indenfor transportsektoren.

Du vil blive tilknyttet sektionen Anlægsudvikling, som undersøger og udvikler nye jernbaneprojekter frem til beslutning om udførelse. Anlægsudvikling hører under området Planlægning sammen med sektionen Strategisk Planlægning, som arbejder med langsigtet og tværfaglig planlægning og budgettering af fornyelses- og anlægsprojekter på jernbanen. Det samlede planlægningsområde består i alt af 40 medarbejdere der sammen dækker en bred vifte af kompetencer inden for projektledelse, teknik, miljø, trafikmodeller, samfundsøkonomi, jura, kommunikation, LCC-modeller m.v.

Beregning af klimaeffekter inden for transportsektoren

Du vil indgå i et mindre team i Anlægsudvikling, hvis primære arbejdsområder er samfundsøkonomiske og trafikale analyser i forbindelse med planlægning af kommende anlægsprojekter.

Du vil træde ind i et uformelt miljø i et åbent kontorlandskab, hvor der lægges vægt på holdånd og videndeling på tværs.

Dine primære arbejdsopgaver vil være at beregne klimaeffekter af forskellige tiltag indenfor transportsektoren, både isolerede effekter, såsom jernbanens klimaaftryk i forbindelse med anlægsarbejder, men også mere bredt som klimaeffekten ved overflytning mellem transportformer. Ved komplekse problemstillinger kan det blive nødvendigt at tilknytte rådgivere til opgaverne og her vil du blive tilknyttet som projektleder og kontaktperson til rådgiveren.

Uddannelse og kompetencer

Der er tale om en ny stilling, hvorfor du skal være med til at udvikle funktionen og arbejdsfeltet.

Vi forestiller os, at du har en relevant akademisk uddannelse som f.eks. økonom eller ingeniør og, at du måske har erfaring fra en relevant styrelse, ministerie, råd eller tænketank - f.eks. Energistyrelsen, Miljøministeriet, Klimarådet eller tænketanke mv.

Du kan lide at arbejde i et team og, du er en god til at arbejde med mange forskellige opgaver på samme tid. Du er analytisk stærk og god til at lytte og argumentere for dine løsninger.

Du er samtidig god til at formulere komplekse problemstillinger i skrift og tale.

Løn og ansættelsesforhold

Du ansættes i henhold til AC-overenskomst, og lønnen fastsættes på baggrund af dine erfaringer og kvalifikationer.

Ansøgning og kontakt

Vil du vide mere, så kontakt sektionschef Søren Sass eller Stina Rosenlind (kun uge 33). Send os din ansøgning og CV hurtigst muligt. Vi vurderer ansøgninger og indkalder til samtaler løbende.

Ansøg nu

Job info

Firma

Banedanmark, Carsten Niebuhrs Gade 43

Kontaktperson

Jon Nielsen

E-mail

jnsn@bane.dk

Telefon nummer

25183317

Arbejdssted

Københavnsområdet, Amerika Plads 15, 2100 København DK

Jobannoncen oprettet

04. juli 2019

Jobannoncen udløber

14. august 2019